1. Controleer uw teksten

  Wij zijn immers niet verantwoordelijk voor fouten in de aangeleverde bestanden.

 2. Bestandsformaat

  Bestanden omzetten in pdf.
    Word-document omzetten:
  1. Klik op het tabblad ‘Bestand’ en klik vervolgens op ‘Opslaan als’.
  2. Geef onder ‘Een locatie kiezen’ de locatie op waar je het bestand wil opslaan.
  3. Kies onder ‘Een map kiezen’ een map die je al hebt toegevoegd of klik op ‘Bladeren’ naar aanvullende mappen om een andere map te kiezen.
  4. Klik in het dialoogvenster ‘Opslaan als’ op de pijl in de lijst ‘Opslaan als’ en klik vervolgens op ‘pdf’.
  5. Klik op ‘Opties’.
  6. Controleer of het selectievakje ‘Labels voor documentstructuur voor toegankelijkheid’ is ingeschakeld en klik op ‘OK’.
  7. Klik op ‘Opslaan’.

 3. Resolutie 300 dpi

  De resolutie geeft het aantal puntjes per inch weer waaruit een beeld is opgebouwd. Hoe hoger de resolutie, hoe beter het bestand.
  De gebruikte resolutie is afhankelijk van het formaat van uw werk. Doorgaans wordt offset en digitaal drukwerk gedrukt in een resolutie van 300 dpi. Gebruik dus vanaf het begin de juiste resolutie. Voor affiches vanaf A1 kan je eventueel kiezen voor een lagere dpi waarde. Billboards en baanaffiches worden bijvoorbeeld meestal op 75 dpi gedrukt. Importeer de bestanden altijd op de juiste resolutie. Vermijd het vergroten van afbeeldingen, of om te zetten naar een hogere dpi waarde, dat resulteert in een onscherp beeld! Verkleinen is uiteraard geen probleem. Gebruik geen afbeeldingen van het internet, deze hebben slechts 72 dpi en zijn doorgaans maar een paar cm groot, bij het vergroten ontstaat het gekende blokjes effect! Opgelet: zet uw ontwerp om naar CMYK!

 4. CMYK kleuren

  CMYK kleuren zijn de 4 inktkleuren waaruit full color drukwerk is samengesteld. Hoewel bestanden vaak in RGB aangeleverd worden, zijn ze niet bruikbaar aangezien ze voor weergave op beeldschermen bedoeld zijn. Het omzetten van RGB naar CMYK kan resulteren in kwaliteitsverlies.

  Kleur profiel: FOGRA 39 of ISO Coated v2.

 5. Minimum 3 mm afloop aan elke zijde

  Zorg minstens voor een ontwerp met een afloop van minstens 3 mm aan elke zijde. Wij snijden uw drukwerk met de meest moderne en computergestuurde machines, replica rolex toch kan een kleine afwijking voorkomen, zorg dus voor een juiste opmaak!  Tekst en afbeeldingen, die niet mogen afgesneden worden, staan minstens 5 mm van het uiteindelijke gesneden formaat.

 6. Fonts

  Alle fonts moeten worden ingesloten of omgezet naar contouren (voorkomt verandering van uw lettertype wanneer wij daarvan niet in het bezit zijn)
  Indesign: tekst→ contouren maken
  Illustrator: tekst→ letteromtrekken maken

 7. Zwart

  Zet alleen zwarte teksten in maximum 100% K (zwart). Het uiteindelijke resultaat van 100% K is donkergrijs (potlood zwart).

  Diep zwart: C 35% – M 35% – Y 35% – K 100%
  Koud zwart: C 60% – M 0% – Y 0% – K 100%
  Warm zwart: C 0% – M 60% – Y 30% – K 100%

 8. Ontwerp uitbesteden?

  Noodzakelijke aanpassingen op aangeleverde bestanden dienen te worden aangerekend. Indien u niet vertrouwd bent met grafische programma’s kan u steeds vrijblijvend een offerte aanvragen.